OTURMA İZNİ ALMAK HERKESİN HAKKI

WWW.OTURMAİZNİ.İNFO

6 AY ÇALIŞMA ÖNCESİ YABANCILAR OTURMA İZNİ

6 Ay Çalışma Öncesi Yabancılar Oturma İzni

 

BAKANLIK EMRİ 6 AY ÇALIŞMA ÖNCESİ OTURMA İZNİ
 

1 - Dilekçe   Şirketin Logolu-Başlıklı Kağıdına - Kaşe - Yetkilinin İmzası.  
 2 - 2 adet Fotoğraf   İlk Müracaatta İse 5 adet  
 3 - Pasaportun Aslı ve  Resimli Kısmın ve Son Giriş Sayfasının Fotokopisi. 
 4 - İkamet Tezkeresi ve  İşlem Görmüş Bütün Sayfaların Fotokopisi.  
 5 - 1 adet Renkli Beyanname Formu.  Daktilo veya Bilgisayarla Doldurulacak  
 6 - İçişler Bakanlığından 6 aylık ikamet izni gelen yabancılar müracata gelirken yanlarında şirketin imza yetkisine sahip bir kişi ile birlikte gelmesi gerekir. 
 7 - Şirketin İmza Sirküleri Fotokopisi. içinde Bulunduğumuz Yıl Tarihli Olacak 
 8 - Şirketin Faaliyet Belgesi Fotokopisi içinde Bulunduğumuz Yıl Tarihli Olacak 
 9 - Şirketin Vergi Levhası Fotokopisi. 
10 - Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi.  
11 - Yukarıdaki evraklarla birlikte Şubeye müracaat etmeden önce, İçişleri Bakanlığına ,şirketin yabancı şahıs için müracaat etmiş olması ve İçişleri Bakanlığı cevabının ise olumluolarak Şubeye gönderilmiş olması gerekir. 
12 - İçişleri Bakanlığı, Yabancılar Daire Başkanlığından gelen evraktaki adres ile yabancı şahısa 6 aylık ikamet talebinde bulunan şirketin faaliyette olması ve iş yeri adresinin aynı olması gerekmektedir.

 

SAĞLIK SİGORTASI
YABANCILAR İÇİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI